Nu kan man på Smørum kirkegård få sit sidste hvilested i en æblelund, en skovbund eller på en blomstrende eng! Kirkegården ved Smørum er blevet udvidet og fremover kan man tilbyde flere typer gravsteder med særlige stemninger og præget af stor frodighed.

Kirkegården er tilpasset landskabet med klar orientering og kig ud over landskabet mod sydvest. 160 æbletræer i flere sorter giver en helt særlig karakter og alle gravsteder er anlagt som frodige staudehaver eller skovbund, hvor kirkegårdens personaler står for pasningen. Mange har allerede givet positivt udtryk for den nye afdeling, som dog først tages i brug foråret 2018.

Idéen med udformningen har været at skabe et særligt rum, præget af æbletræernes udtryk, men også af sammenhængen med landskabet og med åbenhed og kig til himlen og skyernes flugt. Et nyt kampestensdige mod syd og vest afgrænser kirkegården og indrammer dette særlige sted.

Forårsløg som skilla, vintergæk, snepryd og pinseliljer skaber en særlig oplevelse om foråret. Æbletræernes blomstring, staudernes bladformer og blomstring er andre højdepunkter og om vinteren kan man gå på opdagelse i træernes eventyrlige grenværk!

Se Smørum Kirkes hjemmeside her
Se flere projekter her

Smørum-Kirke_langt græs kirkedige MOOS LANDSKABER
Smørum-Kirke_kirkedige MOOS LANDSKABER