Skip to main content
Frodighed

“At være omgivet af frodighed betyder noget for os som mennesker”

salvie Mauerpark berlin 2013 MOOS LANDSKABER
Frodighed

“Tilstedeværelsen eller fraværet af grønt – er afgørende for hvordan vi oplever og husker et sted – og om vi har lyst til at vende tilbage igen – og igen”

Kreativitet

En oplevelse i naturen ofte er impulsen, der får pennen eller penslen til papiret eller lærredet. Derfra springer kreativiteten i et samspil mellem det frit fabulerende og det mentalt udtænkte – eller tiltænkte. Balancen eller vægtningen afhænger af situation og opgaven. Inspirationen til at forme og skabe landskabsarkitektur får vi/ jeg mange steder fra. De største kilder er uderum med en klar idé og struktur eller sanseoplevelser i naturen. I naturen kan være dele af eller hele planten der gør indtryk, eller det kan være mange planter, der tilsammen danner et udtryk og en oplevelse.

Nogle gange er inspirationen samspillet mellem planter faste elementer eller volumener, der skaber et spændingsfelt, der omsættes til streger på en tegning. En streg er mere end bare en linje. En streg formidler f.eks. overgangen mellem funktioner/elementer og materialer eller beskriver en flade eller tekstur. ’At tegne er at se’ siger man – dvs. bevidstgøre motivet, eller analysen af et sted. Når det drejer sig om arkitektur kunne man sige – ’at tegne er at forme’. At forme bevidst.

Målet med en plan er at skabe en fysisk bygbar helhed i en kobling af en lang række forhold: Stedets landskabelige grundlag, områdets (juriske) status, krav, ønsker og ideer til funktioner, oplevelses- og udfoldelsesmuligheder, anlæggets holdbarhed og robusthed, marteriaer, udtryk, økonomi mm. Alt dette føjes sammen til en helhed i den kvalificerede løsning. Et anlæg der både er funktionelt og præsenterer sig som et attraktivt, veldisponeret uderum – og vi tilfører gerne kreativ kant, der giver identitet og oplevelser man husker.

collage tegninger aug 2019 Signe Moos MOOS LANDSKABER
Frodighed

“…når vi kender materialernes potentiale som byggesten, kan vi skabe synergi mellem rum, funktion og oplevelse, så kan vi opnå helt særlige anlæg – uanset om det regner, sner – eller solen skinner og sætter spot på lys- og skyggevirkninger”

postkort-skrivning_1a SH Tjæreborg workshop MOOS LANDSKABER
rundbordssnak_1 SH Tjæreborg workshop MOOS LANDSKABER
Samskabelse

“Inddragelse af forskellige interessenter i processen er ofte afgørende for om et projekt bliver en succes”

Samskabelse

“Tidens ord – det er ikke bare noget vi siger – vi praktiserer det.”

- En bro ved Ødis Sø var et stort ønske fra mange borgere – og plejehjemmet bragte os på sporet af cirkelbroen – fordi de ville gerne kunne give kørestolsbrugere adgang til søen og kunne vandfladen tæt ved. Derfor gav det mening at give broen form som en cirkel, så man ikke skal vende når man er på tur med kørestol. Cirkelbroen er nu noget af det Ødis er kendt for.
Cirkelbro samskabelse SH
Kreativitet

“Træer som byggesten –
– er for os grundlæggende elementer i al landskabs planlægning”

Fagus planche Signe Moos MOOS LANDSKABER
Call Now ButtonRing til os!