m+l plan hejlsminde MOOS LANDSKABER

Ved Lillebælt, udfor Hejlsminde Nor ligger den hyggelige by Hejlsminde. I forbindelse med en klimasikring mod højvande ønskede både Kolding Kommune og lokale kræfter, at der blev udarbejdet en helhedsplan for, hvordan området ved og omkring Strandpromenade i Hejlsminde kan blive mere attraktivt, både for beboerne og for de mange bådejere, turister og andre gæster i byen.

Idéen i helhedsplanen er at sammenkæde hele forløbet omkring lystbådehavn og strand med en strandpromenade, der både giver mulighed for at gå langs strand og havn og giver mulighed for ophold, leg, aktiviteter eller besøg i kiosk eller forsamlingshus.

Et særligt tilbud langs promenaden, som tænkes udført i robust beton med en ru overflade, er de små pladser, hvor promenaden vides ud. Pladserne kan benyttes til ophold, leg, servering, solopgangsplads, handicapbadning mm. Med sit enkle formsprog er der givet mulighed for et utal af aktiviteter, til glæde for beboere, handlende og gæster.

Promenaden, som tænkes udført i robust beton med en ru, kostet overflade. Nogle steder vider promenaden sig ud i små pladser. Pladserne kan benyttes til ophold, leg, servering, solopgangsplads, handicapbadning mm. Med sit enkle formsproger der givet mulighed for et utal af aktiviteter, til glæde for beboere, handlende og gæster.

Som noget særligt blev ideen om en ‘Hejlsmindeplint’ lanceret. De skulle placeres i en spredt, punktvis struktur på stranden. Tanken  var at der i plintenes beton sulle præges små historier om borgere eller begivenheder i Hejlsminde gennem tiden.

Se hele udviklingsplanen for Hejlsminde her
Se flere projekter her

MOOS LANDSKABER_Hejlsminde-illustration badende