Vinder af konkurrencen ART POND

Kunstprojektet NATLYS ved Andebakkesøen og Møstings Hus på Frederiksberg. Værket kan opleves fra juni – september 2021, hvor der i perioden afvikles et varieret arrangementsprogram.

NATLYS – et skulpturelt landskab der nudger til sansning.

Se med her, hvor Signe taler om NATLYS omgivet af korsang en lys sommeraften i starten af september

Uddrag fra Signe Moos tale fra åbningsfesten:
Lyse nætter – fulde af magi – indhyller alt i et eventyrligt blåligt slør. Citrongule blomster lyser i natten udsender forførende altheaduft, for at tiltrække et natsværmeri.
Når klokken nærmer sig 21 står natlysene med overspændte blomsterknopper, formet som smalle, spidse spir. De brister og folder sig ud til store blomster – som florlette balskørter, der vejer og danser i den lyse nat på søen. Forvandlingen fra knop til blomst sker på kort tid – som vi kan se med…

Sanseoplevelser sætter spor i os, de lagres i hukommelse og som følelser i kroppen. Sansninger kan genopleves intenst i det øjeblik erindringen fremkaldes i os. Selv mange år efter.

Det er natlysprojektet et eksempel på. Det udspringer af erindringen om lyse sommeraftener i min mormors have, hvor vi sammen ventede i spænding på at se natlysblomsterne springe ud. Den barndomserindring er kilde til dette blomstrende værk, som vi nu deler med jer.

Værket har også rod i mit fag og virke som landskabsarkitekt, er formgiver fysiske miljøer. Min mission er at skabe berigende landskaber – helst præget af frodighed, herlighedsværdi og et gran af poesi. Herlighedsværdi og poesi er en del af landskabsarkitekturens væsen, men er sjældent mål i sig selv i projekterne.

Det er intensionen med dette værk.