Holbøl Bypark

Lokale ildsjæle- Natalie og Patrick, er de handlekraftige idémagere til Holbøl Bypark – De gik hurtigt fra tanke til handling og tegnede den første håndskitse med tilhørende fondsansøgning. Der var bid i første forsøg og det gav blod på tanden til at skrive flere ansøgninger. Det hele udviklede sig og flere ideer og ønsker kom til i løbet af processen:

  • Adgang for alle til den græsklædte lavning midt i byen
  • Hele byens mødested, – til både hverdag og fest
  • Udvikling af bynatur og biodiversitet
  • Formidling om ’vandets vej i miljøet’ – cyklus fra grundvand til brugsvand, spildevand mv.
  • Grønt læringsmiljø, der også er attraktivt for skolen og børnehaven

Alle interesserede i byen har været involveret i processen, hvor Aabenraa Kommune og forsyningsselskabet ARWOS også har været vigtige medspillere. Tegnestuen har hjulpet med prioritering af ideer og udformet idéskitsen – og nu begynder arbejdet med at realisere drømmen med anlæg af parken.

Arealet, der i dag er en græsmark, er indrammet af kirsebærtræer, hvis blomster farver byen lyserød i foråret, når blomstringen går på hæld. – Et betagende syn – og herlighedsværdi der er værd at bygge videre på.

Kirsebærtræerne skal derfor fortsat være kendetegn for parken i fremtiden, – i kombination med et identitetsgivende trædæk, der bl.a. omfatter en udsigtsbalkon ved scenen, der ligger i tilknytning til parkens fluktuerende vandspejl. Variation i vandstand understøtter ønsket om at udvikle biodiversitet og bynatur.

Overordnet skal parken styrke sammenhængen i det store rekreative strøg gennem landsbyen og forbinde gå- og løberuter, samt skabe forbindelse til byens andre aktivitetssteder. Parken og det nye mødested  byder også på ‘glamping-pavillon’, mobile salgsboder, dyrkningsbede, frugtlund, leg og hulebyggeri i hassellunden.