Helhedsplan Sjølund

Sjølund – Helhedsplan ved skole, hal og forsamlingshus

-Plads til leg, læring og sammenhold.
I Sjølund ligger skole, hal og forsamlingshus side om side og er derfor et centralt mødested og omdrejningspunkt i byen. Opgaven var at skabe et helstøbt anlæg med en klar idé.
Skole, foreninger og borgere blev inddraget i idégenerering, mens tegnestuen skulle udarbejde to koncepter for indretning. I efteråret 2019 vælges hvilket koncept der arbejdes videre med.

Skolebørnene ønskede sig bl.a. boldbaner, en klatreborg, skolehaver og gode steder at bygge huler! Derfor er der både dyrkningshaver og nye naturprægede områder på skolen. Disse områder er ikke programmerede på samme måde som de urbane delområder, hvor man kan spille bold, køre på skateboard, hoppe på trampolin, gynge, klatre, kravle og dyrke fitness.

Mellem baner og belagte arealer får naturen lov at vokse.
Tanken er, at der skolen skal medvirke til at øge biodiversiteten på stedet. Eleverne høster blomsterfrø i naturen og lader dem spire på skolens område. Det var et stort ønske fra elever og ledelse at få mere natur ind på skolens område, som kan benyttes i undervisning – og i øvrigt bidrager med frodighed og herlighedsværdi.