Moos Landskaber - Drageparken i Vejle
Dragehaven_Plan MOOS LANDSKABER beskåretr

Spinderipavillon som landmark i Kulturkvarterets nye park

Renovering af Dragehaven i Vejle

Parkens netmønster trækker tråde til historien om spinderierne, som Vejle er kendt for. Mønsterets tråde er omsat til et stinet, der leder gennem parken på kryds og tværs, mens maskerne er funktioner og oplevelsesmuligheder, der kan programmeres forskelligt over tid.

Den største maske er pladsen med ’Spinderipavillonen’, parkens ikoniske pejlemærke. Pavillonens form, konstruktion og udtryk er inspireret af en garntrisse, der refererer til historien om spinderierne. I pavillonen kan man danse og køre på rulleskøjter eller klatre. Udenfor kan man mødes til picnic på de skrå plæner eller få pulsen op med boldspil og træning på multibanen. I skolegården kan man suse afsted på skaterbanen og hoppe på trampolinerne mellem blomstrende bede og dekorerede felter i belægningen.

Ideen er nemlig, at beboere i området, institutionerne og andre interessenter kan sætte deres præg og medvirke til at skabe parken! På workshops kan de medvirke til at skabe mønstre, skrive små historier osv., som nedfældes i betonen, når fliserne støbes. De dekorerede felter kan relateres til spinderi-temaet eller fortælle historier fra området i dag. På den måde indlejres et formidlende kulturlag i parken, der inviterer til oplevelse og eftertanke.

 

Se flere projekter her